Sider

onsdag 3. mars 2010

Frøken stress...

 
Sko jeg hadde glemt..

Nå har jeg "køla" det litt til for meg selv igjen. Jeg pleier alltid å planlegge antrekk om det er noe spesielt jeg skal. For eksempel om jeg skal i et bryllup... Når man får en invitasjon en god stund før jul, ville det kanskje være naturlig å finne ut hva man skal gå med før siste uken. Sannelig tok ikke panikken meg på mandag. Jeg har aldri vært i vinterbryllup før, og derav har jeg aldri vært bunnet av hvilken farge som går til min britiske blå hudfarge. I tillegg er antrekk mørk dress noe som fordrer at min kjole er kort. Av de bryllup jeg har vært i til nå, har alle hatt galla som antrekk. Altså en liten utfordring der. Har funnet noen kjoler i kjedebutikker, men disse har enten vært alt for sommerlige, eller de har fått min bakdel til å se bred ut som en låvedør. Jeg har en timeglassfigur og er derfor som skapt for 50-tallskjoler. Det skal sitte tett på overkroppen, gå inn i livet og deretter gå utover. Om jeg hadde planlagt litt bedre, så ville det sannsynligvis vært enklere å sy en kjole enn å lete i det uendelige. 
Nå, tilbake til panikken. På mandag, så stod jeg der altså 4 dager unna et bryllup uten kjole. En kollega tipset meg om at muligens Coast ville være et sted å lete. Jeg fikk med meg min kjære etter jobben slik at vi fikk saumfartet butikken på Byporten. Prøvde mange kjoler som absolutt ikke passet, men dro også med meg noen fra tilbudsstativet. Det var her jeg fant en kjole jeg likte. Det var bare det at den var fysisk 3 størrelser for stor.

Dette er kjolen fra Coast.

 Så hva gjør man, jo man satser på at det ordner seg. Kjolen ble innkjøpt og sydame ringt opp på veien hjem. Litt flaks må man jo ha... Min lokale sydame, som by the way er verdens flinkeste, kunne se på kjolen om det var håp. (Hun heter forresten Gro Lybæk Mangen og driver systuen Tresnella i Aurskog. Hun er utrolig flink og ikke spesielt dyr heller.) Gro fant ut at det her var håp, så jeg skal over å prøve kjolen i kveld. Etter prøving av sko fant jeg ut at svart ikke var en farge som gikk til kjolen, ei heller grått. Under min febrilske leting fant jeg et par mørkeblå pumps jeg på en måte hadde glemt at jeg hadde... Mørkeblått ble pent til. Fant også et stort stykke med mørkeblå råsilke i kjelleren. Fikk dette av mamma for en del år siden, og har spart det til nå. Visste at det ville komme til nytte en dag.. (Mulig jeg hadde glemt også dette...). Det skal få bli til et sjal. Flott å dekke til min gustne hud i tillegg til at man ikke skal ha bare skuldre i kirken. Har vært innom og kjøpt et blått bredt silkebånd for å se om dette passer bedre enn det rosa beltet. Selskapsveske skal jeg få låne av mamma. Nå er det bare å stresse ned, for alt ordner seg til sist..Ha en strålende dag videre!

Frk Ligaard