Sider

torsdag 16. desember 2010

Frk Ligaard tester en hobby.. PAPIRKLIPPING


 I dag har jeg vært veldig retro/miljøbevisst og skaffet meg et lånekort på Deichmanske. Mitt siste besøk der skjedde for over 10 år siden. Kan erindre å ha kastet noen bøker, for lengst gått ut på lånedato, inn gjennom innleveringsluken før jeg løp av gårde redd for alskens gebyrer og kjeft. Etter det ble det bare ikke til at jeg torde ta turen innom. I ettertid har jeg nok ikke vært så flink til å låne bøker, jeg har heller kjøpt de bøkene jeg ville ha. Ettersom vi nå bor i "bunkeren", behøver jeg vel ikke å nevne at det desverre ikke er plass til noen bugnende bokhyller. Alle bøker står stuet bort i esker på loft og i kjeller. Derfor ble biblioteket redningen når jeg trengte litt inspirasjon.

Jeg har funnet ut at jeg skal teste ut nye hobbyer. Har vært innom mange i gjennom årene, men skal nå dokumentere hvordan det går. Jeg introduserer derfor spalten "Frk Ligaard tester en hobby".

Papirklipping.
I boken "Papirsløyd" står det at dette er en enkel og rimelig hobby. Det boken slettest ikke nevner noe om, er kramper i fingre og stiv nakke etter å ha sittet krumbøyd over prosjektet. Det blir heller ikke nevnt noe om at man må ha tonnevis med tålmodighet. En slik type tålmodighet som jeg desverre ikke kan si jeg har. Da jeg for mange år siden studerte produktdesign gikk jeg i samme kull som Natacha. Hun gikk på leire, mens jeg gikk på tre. Jeg laget store prosjekter, mens hun laget små med en pinlig nøyaktighet man ikke kunne unngå å beundre. Da hun startet Snella og Petronella, som lager de nydeligste knapper, mansjettknapper og lignende, tenkte jeg at det er sjelden at noen kan havne på så riktig hylle her i livet som Natacha. Jeg er desverre ingen Natacha med slik presisjon..
Over til papirklippingen igjen.. Da jeg satte i gang var jeg med friskt mot veldig inspirert av danske Karen Bit Vejle, som kan klippe de mest fantastiske mønstrene man kan tenke seg. Det er mulig at det er artigere når man kanskje har redskapet i orden. Jeg klippet med pappas avlagte bartesaks som har en litt vel lang karriere bak seg. Denne klarte å avstenge blodomløpet i tommelen min så til de grader at den fortsatt var doven 2 timer etterpå. Synes i og for seg at det var tilfredsstillende når jeg brettet ut det ferdigklipte arbeidet, men jeg tror ingen eksperter vil berømme meg for min presisjon...


Ha en strålende dag videre!
 Frk Ligaard